Inzet ervaringsdeskundigen bij huiselijk geweld
sluit deze website

Vacature ervaringsdeskundige (10 uur)

Sinds januari 2018 worden er bij huiselijk geweld situaties vanuit de Cirkel is Rond ervaringsdeskundigen ingezet bij Veilig Thuis West-Brabant en Vrouwenopvang Safegroup. De Cirkel is Rond valt onder een samenwerkingsverband van Veilig Thuis West-Brabant, Safegroup, Wijzijn Traverse, IMW, Surplus en Trema. Momenteel zetten 5 ervaringsdeskundigen zich in om de cirkel van geweld te doorbreken. Het team ervaringsdeskundigen bestaat uit zowel voormalig slachtoffers als voormalig plegers van huiselijk geweld

Voor het team zijn we op zoek naar een vrouwelijke ervaringsdeskundige (10 uur).

Over de Cirkel is Rond
De Cirkel is Rond heeft als doel laagdrempelige hulp te bieden aan slachtoffers en plegers van huiselijk geweld. Door de inzet van ervaringsdeskundigen voelen betrokkenen zich beter gehoord. De rol van een pleger en slachtoffer zijn minder onderscheidend van elkaar dan het in ons taalgebruik lijkt.

Wij zoeken een enthousiaste collega met lef en energie die laat zien dat je weer grip kunt krijgen op je leven en dit project samen met het team tot een succes weet te maken. Jij hebt je ervaringsverhaal voldoende verwerkt en weet dit op een professionele manier te delen en als kennis in te zetten. Je durft kritisch mee te denken over de bestaande hulpverlening en deze aan te vullen met inzichten vanuit jouw eigen ervaringsdeskundigheid.

Wat ga je doen?
Je levert, vanuit de eigen ervaringsdeskundigheid, een bijdrage aan het begeleiden van cliënten, ter ondersteuning en bevordering van de veiligheid en het herstelproces. Je zorgt voor een verdere profilering van de inzet van ervaringsdeskundigheid en denkt mee over het tegengaan van stigmatisering en het creëren van maatschappelijke kansen. Tot slot geef je trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten aan zowel cliënten als professionals.

Functie-eisen

• HBO werk- en denkniveau (minimaal mbo+-niveau).

• Scholing en (werk)ervaring op het gebied van ervaringsdeskundigheid is een voorwaarde.

• In verband met ons werkgebied is wonend in West-Brabant een pré.

• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk en weet aansluiting te vinden bij de verschillende niveaus (cliënten en professionals).

• Je herkent je in de volgende competenties en vaardigheden: mondeling/schriftelijk communiceren, organisatie- en omgevingsbewust, creativiteit, samenwerken, plannen en organiseren en stressbestendigheid.

• Bezit van een rijbewijs en een auto is een vereiste

• Ervaring op een van de volgende gebieden; verslaving, eergerelateerd geweld, seksueel geweld of ouderenmishandeling én meerdere talen spreken, is een pré.

Wat bieden wij jou?
De ervaringsdeskundige maakt deel uit van het team de Cirkel is Rond en wordt aangestuurd door de teamleider. Wij bieden een parttime contract voor 10 uur per week tot 1 januari 2023, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform de CAO Jeugdzorg, inschaling afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring. Je krijgt incompany scholing m.b.t. ervaringsdeskundigheid.

Het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure.

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast, maar wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marjo de Keijzer via 06-21975378 (bereikbaar op dinsdag en donderdag). Je kunt tot en met 18 januari solliciteren voor deze functie door je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar sollicitatie@veiligthuiswb.nl t.a.v. Marjo de Keijzer, teamleider.