Inzet ervaringsdeskundigen bij huiselijk geweld
sluit deze website

Het team

Het team van Cirkel is Rond bestaat uit mannelijke en vrouwelijke ervaringsdeskundigen. Ieder met hun eigen ervaring(en) en hun eigen herstelproces. Maar wel allemaal met de kracht om de cirkel van geweld te doorbreken.

Remi (1980)

Voor lange tijd liep geweld als een rode draad door mijn leven. Eerst als kind binnen het gezin waar beide ouders verslaafd waren. Later binnen het criminele milieu en daarbuiten, als slachtoffer maar ook als pleger. Ik heb zelf te maken gehad met langdurige verslaving, dakloosheid, eenzaamheid, detenties en stigmatisering, en ben ervaren met het verblijf in instellingen zowel binnen de Jeugdzorg als daarbuiten. Ook ben ik bekend met hoeveel schade gedrag aan kan richten bij anderen, en het herstel hiervan.

Ervaringsverhaal: Sacha

“Ik ben Sacha, 29 jaar en moeder van 2 geweldige kinderen. Een jaar geleden ben ik gescheiden vanwege huiselijk geweld.

 

Ik leerde mijn ex-partner op 18-jarige leeftijd kennen. De eerste periode was fijn samen, maar dat veranderde snel. Mijn vriendinnen waren volgens hem niet goed genoeg en mijn sociale contacten werden steeds minder. Beetje bij beetje werd ik naar zijn hand gestuurd en voor ik het wist had ik zelf niks meer te vertellen.

 

Het lichamelijk geweld werd steeds erger, ik was mezelf niet meer en schaamde mij voor de buitenwereld.

 

Na jaren in deze situatie te hebben gezeten, durfde ik een stap te zetten. Via de politie kwam ik in gesprek met Veilig Thuis en Safegroup. Ik leerde een ervaringsdeskundige van het project De Cirkel is Rond kennen en wat straalde zij een kracht uit! Het eerste wat ik dacht was; zo sterk wil ik ook worden! Zij is een enorme steun voor mij geweest. Wanneer ik het even niet meer wist of mijzelf onbegrepen voelde, was zij daar om mij te helpen.

 

Ik heb nooit geweten dat ervaringsdeskundigen zó belangrijk kunnen zijn in iemands leven. Er zijn te veel huishoudens waar geweld een rol speelt en daarom is het zo belangrijk dat ieder slachtoffer de juiste hulp en begeleiding krijgt.”

"Ik was mezelf niet meer en schaamde mij."