Inzet ervaringsdeskundigen bij huiselijk geweld
sluit deze website

Het team

Het team van de Cirkel is Rond bestaat uit drie vrouwelijke en twee mannelijke ervaringsdeskundigen. Ieder met hun eigen ervaring(en) en hun eigen herstelproces. Maar wel allemaal met de kracht om de cirkel van geweld te doorbreken.

Remco (40 jaar)

‘Ik werk vanaf mijn 15e actief aan mijn agressieproblematiek. Dit ging met pieken en dalen. Ik heb dit nu zodanig onder controle, dat ik vanaf 2015 ook anderen kan helpen.’

Ervaringsverhaal: Sacha

“Ik ben Sacha, 29 jaar en moeder van 2 geweldige kinderen. Een jaar geleden ben ik gescheiden vanwege huiselijk geweld.

 

Ik leerde mijn ex-partner op 18-jarige leeftijd kennen. De eerste periode was fijn samen, maar dat veranderde snel. Mijn vriendinnen waren volgens hem niet goed genoeg en mijn sociale contacten werden steeds minder. Beetje bij beetje werd ik naar zijn hand gestuurd en voor ik het wist had ik zelf niks meer te vertellen.

 

Het lichamelijk geweld werd steeds erger, ik was mezelf niet meer en schaamde mij voor de buitenwereld.

 

Na jaren in deze situatie te hebben gezeten, durfde ik een stap te zetten. Via de politie kwam ik in gesprek met Veilig Thuis en Safegroup. Ik leerde een ervaringsdeskundige van het project De Cirkel is Rond kennen en wat straalde zij een kracht uit! Het eerste wat ik dacht was; zo sterk wil ik ook worden! Zij is een enorme steun voor mij geweest. Wanneer ik het even niet meer wist of mijzelf onbegrepen voelde, was zij daar om mij te helpen.

 

Ik heb nooit geweten dat ervaringsdeskundigen zó belangrijk kunnen zijn in iemands leven. Er zijn te veel huishoudens waar geweld een rol speelt en daarom is het zo belangrijk dat ieder slachtoffer de juiste hulp en begeleiding krijgt.”

"Ik was mezelf niet meer en schaamde mij."