Inzet ervaringsdeskundigen bij huiselijk geweld
sluit deze website

Certificering team de Cirkel is Rond!

Afgelopen week hebben de ervaringsdeskundigen en hun mentoren een training afgerond op het gebied van Ervaringsdeskundigheid.

De ervaringsdeskundigen worden jaarlijks opgeleid door opleider Marjo Boer. Het team van de Cirkel is Rond verdiept hiermee hun kennis en het contact met elkaar.

De (landelijke) belangstelling voor de inzet van ervaringsdeskundigen van de Cirkel is Rond groeit. We vinden het belangrijk dat onze ervaringsdeskundigen opgeleid zijn en zich kunnen ontwikkelen. De winst die de Cirkel is Rond oplevert voor mensen in ernstige huiselijk geweld situaties is door onderzoek aangetoond en wordt ervaren door cliënten, professionals en subsidieverstrekker regiogemeente Breda.

In de korte toespraak van teamleider Marjo de Keijzer tijdens de certificering deelde zij de quote van Ruth Westheimer:
“De schildpad is mijn favoriete dier, omdat een schildpad pas kan bewegen als hij zijn nek uitsteekt. Er zullen momenten zijn in je werk als ervaringsdeskundige bij de Cirkel is Rond waarop je je nek moet uitsteken. Er zullen uitdagingen zijn en in plaats van je in een schild te verstoppen, moet je bewegen en deze uitdagingen aangaan.”

En dat doet dit team!