Inzet ervaringsdeskundigen bij huiselijk geweld
sluit deze website

Vacatures voormalig pleger ervaringsdeskundigen (10-14 uur per week)

Sinds januari 2018 bestaat Cirkel is Rond en worden er bij huiselijk geweld situaties vanuit Cirkel is Rond ervaringsdeskundigen ingezet. Cirkel is Rond valt onder een samenwerkingsverband van Veilig Thuis West-Brabant, Safegroup, Wijzijn Traverse, IMW, Surplus en Trema. Momenteel zetten 6 ervaringsdeskundigen zich in om de cirkel van geweld te doorbreken. Het team ervaringsdeskundigen bestaat uit zowel voormalig slachtoffers van huiselijk geweld als voormalig plegers van huiselijk geweld.

 

Voor het team zijn we op zoek naar twee mannelijke ervaringsdeskundigen.

Over Cirkel is Rond
Cirkel is Rond heeft als doel laagdrempelige hulp te bieden aan slachtoffers en plegers van huiselijk geweld. Door de inzet van ervaringsdeskundigen voelen betrokkenen zich beter gehoord. De rol van een pleger en slachtoffer zijn minder onderscheidend van elkaar dan het in ons taalgebruik lijkt.

Wij zoeken een enthousiaste collega met lef en energie die laat zien dat je weer grip kunt krijgen op je leven en Cirkel is Rond samen met het team tot een succes weet te maken. Jij hebt je ervaringsverhaal voldoende verwerkt en weet dit op een professionele manier te delen en als kennis in te zetten. Je durft kritisch mee te denken over de bestaande hulpverlening en deze aan te vullen met inzichten vanuit jouw eigen ervaringsdeskundigheid.

 

Wat ga je doen?
Je levert, vanuit de eigen ervaringsdeskundigheid, een bijdrage aan het begeleiden van cliënten, ter ondersteuning en bevordering van de veiligheid en het herstelproces. Je werkt in een casus in de driehoek met de cliënt en de casusverantwoordelijke professional. Je zorgt voor een verdere profilering van de inzet van ervaringsdeskundigheid en denkt mee over het tegengaan van stigmatisering en het creëren van maatschappelijke kansen. Tot slot geef je trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten aan professionals.

 

Functie-eisen

• HBO werk- en denkniveau (minimaal mbo+-niveau).

• Scholing en (werk)ervaring op het gebied van ervaringsdeskundigheid is een voorwaarde.

• In verband met ons werkgebied is wonend in West-Brabant een pré.

• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk en weet aansluiting te vinden bij de verschillende niveaus (cliënten en professionals).

• Je herkent je in de volgende competenties en vaardigheden: mondeling/schriftelijk communiceren, organisatie- en omgevingsbewust, creativiteit, samenwerken, plannen en organiseren en stressbestendigheid.

• Bezit van een rijbewijs en een auto is een vereiste

• Ervaring op een van de volgende gebieden; verslaving, eer gerelateerd geweld, seksueel geweld of ouderenmishandeling én meerdere talen spreken, is een pré.

 

Wat bieden wij jou?

De ervaringsdeskundige maakt deel uit van het team Cirkel is Rond en wordt aangestuurd door de teamleider. Wij bieden een parttime jaarcontract per 1 januari 2023 tot 1 januari 2024, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform de CAO Jeugdzorg, inschaling afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring. Je krijgt in company scholing m.b.t. ervaringsdeskundigheid.

Het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure.

 

Ben je enthousiast, maar wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marjo de Keijzer via 06-21975378 (bereikbaar op dinsdag en donderdag). Je kunt tot 30 november 2022 solliciteren voor deze functie door je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Marjo de Keijzer, teamleider.